Onze 7 favoriete fika accessoires

Onze 7 favoriete Fika accessoires

Inhoud

Fika draait om het samenzijn, de koffie en natuurlijk de koekjes. Een mooi servies maakt een goede fika compleet. Gelukkig is dit niet zo moeilijk, er is meer Scandinavisch design servies dan je ooit nodig gaat hebben. Om het zoeken makkelijker te maken hebben we voor jou onze 7 favoriete fika accessoires op een rij gezet.

Design Letters mokken

1. Design Letters mokken

De bekende klassiekers, Deens design, maar uitstekend voor een Zweedse fika. Ga voor het hele alfabet, van iedereen de voorletter, of het woord fika bijvoorbeeld. De Design Letters mokken geven een moderne en originele twist aan jouw koffiemoment. Een klein nadeel is wel dat de mokken heet worden, dus het blijft oppassen met hete koffie.

Viva Scandinavia Paper Cups

2. Viva Scandinavia Paper cups

Heb je regelmatig een wisselend gezelschap, of wil je iets totaal anders dan het standaard Scandinavisch design. Dan zijn deze Paper cups van VIva Scandinavia een mooi alternatief. Deze porseleinen koffiekopjes hebben het uiterlijk van een papieren bekertje en zijn aan de buitenkant beschrijfbaar met krijt. Je kunt dus van iedereen de naam of een boodschap op het kopje schrijven.

HAY tray tafel

3. HAY Tray bijzettafel

Met de koffie en al het lekkers dat bij fika op tafel komt is het ook wel handig om dit ergens mee te kunnen serveren. De HAY tray bijzettafel is een niet alleen een mooie tafel om alles te presenteren, maar het is ook een dienblad. Alles kan dus direct vanuit de keuken zo op tafel.

Muuto Around tafel

4. Muuto Around salontafel

Deze salontafel is helaas geen dienblad, maar nog steeds een perfect accessoires voor een Zweedse koffiepauze. Het is een blikvanger in de woonkamer die genoeg ruimte biedt om alles netjes te serveren. Blijven er na afloop kruimels over? Geen probleem, door de opening in de tafelrand kun je deze eenvoudig wegvegen.

Bodum French Press

5. Bodum Bistro Nouveau Cafetière

Geen fika zonder koffie, maar om nu telkens terug naar de keuken te moeten voor nieuwe koffie is niet zo gezellig. Deze french press van Bodum staat niet alleen mooi op tafel, maar geeft ook nog het gemak dat je in 1x een liter koffie kan zetten. Wanneer deze leeg is heb je met een paar minuten weer nieuwe koffie gezet.

menu new norm servies

6. Menu New Norm servies

Koffiekopjes, een french press en tafels om alles te presenteren. Nu de koekjes, kaneelbroodjes en taartjes nog. Het minimalistische ontwerp van het Menu New Norm servies maakt de presentatie van alle lekkernijen kinderspel. Door het neutrale design gaat alle aandacht naar het lekkers dat erop ligt. Na afloop kan het zo de vaatwasser in, wel zo handig.

HAY theedoek

7. HAY S&B Theedoek

Zo gezellig als fika is, na afloop komt er helaas toch de afwas. Je kunt dit moment gebruiken om het samenzijn te verlengen en met deze theedoeken van HAY doe je de afwas sowieso in stijl.